Verksamhet

Import

Klemensson Machining AB arbetar ständig med mekaniska verkstäder i Asien. Den status tillverkningen i Asien och främst Kina haft under åren har helt ändrats och kvalitén som levereras från speciellt utvalda leverantörer gör att tillverkningen nått en helt ny nivå.

Många kunder har gett beröm på de tillverkade artiklarna och även Mekaniska verkstäder i Sverige medger att kvalitén som levereras av Klemensson Machining AB inte ens är möjlig att utföra av deras egna verkstad.

Svarvning och fräsning av komplexa detaljer gör att priset är betydlig lägre än vad många andra kan leverera. De mekaniskt tillverkade produkterna består främst av konstruktionsstål och aluminium, men även rostfritt och plast utgör endel av verksamheten.

Hur snabbt kan Ni ta hem detaljer? En vanligt fråga hos kunder.

Svar: Normal leveranstid 4-6 veckor. Beroende på hur många detaljer som kunden frågar på. Expressleveranser är möjlig med ledtid på 2-3 veckor (inkl ytbehandlingar).

 

Två gånger varje år utvärderas de gamla leverantörerna utifrån utvärderingsblanketter som krävs för att vara leverantör till Klemensson Machining AB (ISO 9001:2015).

En gång varje år utvärderas nya leverantörer där nu kravet är att leverantörerna skall vara ISO 9001:2015 OCH ISO 14001:2015 certifierade.

 

Montering

För att bibehålla styrning i processen när Klemensson Machining AB levererar system till våra kunder, sker vårt montage i vår egen produktionshall. Här kvalitétssäkrar vi våra produkter med mätmaskiner, hårdhetsprover och diverse mätverktyg.

Beroende på vad kunden har för standard så kan vi uppfylla era krav på den kompletta maskinen. Mekanisk och pneumatiskt montage såväl som elektrisk installation är möjlig hos oss.

 

3D-printing

Klemensson Machining och innan bolaget startade hade som vision om att bli en av de första på marknaden som levererar 3D-printade detaljer till automationsindustrin, framförallt fordonsindustrin. Med vår första investering Hösten 2018, en plastkomposit printer, kan vi nu 3D printa detaljer som har 20% högre sträckgräns än aluminium (Är utöver detta, lättare än aluminium).

Vi tror att inom några år kommer 3D-printing att ta stora andelar av marknaden inom automationsindustrin där människan med hjälp av verktyg skall hantera slutprodukten.

Kompetensen att modifiera 3D-underlag från kunderna gör att vi kan minimera kundens arbete.