Klemensson Machining AB

Specialmaskin

Robotceller

Våra robotceller är utformade för att optimera din produktion genom att förbättra effektiviteten, öka precisionen och minska produktionskostnaderna. Med vår expertis och avancerade teknik kan vi skapa anpassade robotceller som uppfyller dina specifika behov och krav, oavsett industri eller applikation.

Vad är robotceller

Robotceller är avgränsade arbetsområden där industrirobotar utför specifika uppgifter automatiskt och effektivt. Dessa celler är designade för att integrera robotar med produktionslinjer och tillverkningsprocesser, vilket gör dem idealiska för uppgifter som svetsning, montering, bearbetning och materialhantering. Genom att använda robotceller kan företag öka produktiviteten, förbättra kvaliteten och minska risken för arbetsrelaterade skador.

Hur ser vår process ut vid tillverkning av robotceller?

Vår process för tillverkning av robotceller är noggrant utformad för att säkerställa högsta kvalitet och effektivitet i varje steg:

 1. Kundkonsultation: Vi börjar med att förstå dina specifika behov och mål genom en detaljerad konsultation.
 2. Design och planering: Vårt erfarna team utvecklar en skräddarsydd design och plan för din robotcell, inklusive layout, utrustning och säkerhetsfunktioner.
 3. Materialval och komponenter: Vi väljer de bästa materialen och komponenterna för att säkerställa hållbarhet och prestanda i din robotcell.
 4. Tillverkning och montering: Våra tekniker tillverkar och monterar robotcellen enligt designplanen, med noggrannhet och precision.
 5. Testning och kvalitetssäkring: Varje robotcell genomgår omfattande tester för att säkerställa att den uppfyller alla krav och fungerar optimalt.

Vad finns det för användningsområden för robotceller?

Robotceller har en mängd olika användningsområden inom olika industrier, inklusive:

 1. Svetsning: Automatiserade svetsceller för hög precision och effektivitet i svetsprocesser.
 2. Montering: Robotceller för montering av komponenter och produkter med hög noggrannhet och hastighet.
 3. Bearbetning: Automatiserade celler för CNC-bearbetning, fräsning, och borrning.
 4. Materialhantering: Robotceller för sortering, packning, och transport av material och produkter.
 5. Palletering: Automatiserade system för att stapla och ordna produkter på pallar för lagring eller transport.

I vilka material kan vi göra upp robotceller?

Vi kan tillverka robotceller i en rad olika material för att möta specifika krav och förhållanden:

 1. Plast: ABS, polykarbonat, nylon och andra tekniska plaster.
 2. Metall: Aluminium, rostfritt, stål, titan och andra metaller.
 3. Kompositer: Kolfiber och glasfiber.
 4. Gummi: För flexibla och elastiska delar.

Genom att erbjuda ett brett urval av material kan vi säkerställa att dina robotceller uppfyller alla dina specifika krav och prestanda standarder.

Vanliga frågor om robotceller

Vad kostar robotceller?

Kostnaden för robotceller varierar beroende på deras komplexitet, specifikationer, och de material och komponenter som används. För att få en exakt prisuppgift, vänligen kontakta oss med detaljerna för ditt projekt så kan vi ge en skräddarsydd offert.

Hur lång är leveranstiden för robotceller?

Leveranstiden för robotceller beror på projektets omfattning och komplexitet, samt tillgängligheten av material och komponenter. Vanligtvis tar det mellan 8 till 16 veckor från designgodkännande till färdig installation, men exakta tidsramar diskuteras och fastställs vid projektstart.

Vad finns det för fördelar med robotceller?

Robotceller erbjuder ökad effektivitet och precision i produktionsprocesser, vilket kan leda till högre produktivitet och bättre kvalitet på slutprodukterna. Dessutom minskar de risken för arbetsrelaterade skador och kan arbeta kontinuerligt utan avbrott, vilket gör dem till en kostnadseffektiv lösning på lång sikt.