Klemensson Machining AB

Specialmaskin

Fixtur

På Klemensson Machining erbjuder vi högkvalitativa fixturer som är designade för att optimera dina tillverkningsprocesser. Med vår expertis och avancerade teknik kan vi skapa fixturer som ökar precisionen, effektiviteten och kvaliteten i din produktion. Utforska våra tjänster och upptäck hur vi kan hjälpa dig att förbättra din verksamhet med anpassade fixturer.

Vad är fixtur?

En fixtur är en specialiserad enhet som används för att hålla, stödja eller positionera ett arbetsstycke under tillverkningsprocesser som fräsning, svarvning, borrning och svetsning. Fixturer är avgörande för att säkerställa att arbetsstycket hålls stadigt och exakt på plats, vilket resulterar i högre precision och konsekventa resultat. Genom att använda fixturer kan tillverkningsprocesserna utföras snabbare och mer effektivt, vilket förbättrar både produktiviteten och kvaliteten på de färdiga produkterna.

Fördelar med att använda fixturer

Att använda fixturer i tillverkningsprocessen erbjuder flera fördelar som kan förbättra både effektiviteten och kvaliteten:

  1. Hög precision: Fixturer säkerställer att arbetsstycken hålls exakt på plats, vilket möjliggör tillverkning med snäva toleranser och hög noggrannhet.
  2. Ökad produktivitet: Genom att hålla arbetsstycken stadigt och på rätt plats kan tillverkningsprocesserna utföras snabbare, vilket ökar produktionstakten.
  3. Konsistens och repeterbarhet: Fixturer gör det möjligt att uppnå konsekventa resultat över flera arbetsstycken, vilket är särskilt viktigt för serietillverkning.
  4. Säkerhet: Fixturer minskar risken för arbetsplatsolyckor genom att hålla arbetsstycken säkert på plats, vilket minskar behovet av manuell hantering.

Vad finns det för användningsområden för en fixtur?

Fixturer har en mängd olika användningsområden inom olika industrier och tillverkningsprocesser. Några vanliga användningsområden inkluderar:

  1. Bearbetning: Fixturer används för att hålla arbetsstycken stadigt under fräsning, svarvning, borrning och slipning, vilket säkerställer hög precision och repeterbarhet.
  2. Svetsning: Fixturer håller delar exakt på plats under svetsning för att säkerställa att fogarna blir starka och korrekt positionerade.
  3. Montering: Fixturer används för att hålla och positionera komponenter under monteringsprocesser, vilket förbättrar effektiviteten och kvaliteten på slutprodukten.
  4. Mätning och inspektion: Fixturer används för att positionera arbetsstycken under mätning och inspektion, vilket möjliggör noggrann kontroll och kvalitetsbedömning.

Genom att använda fixturer kan du optimera dina tillverkningsprocesser, förbättra precisionen och öka produktiviteten.

Vanliga frågor om fixtur

Vad kostar en fixtur?

Kostnaden för en fixtur varierar beroende på dess komplexitet, materialval och specifikationer. För att få en exakt prisuppgift, vänligen kontakta oss med detaljerna för ditt projekt så kan vi ge en skräddarsydd offert.

Hur lång är leveranstiden för fixturer?

Leveranstiden för fixturer beror på projektets omfattning och komplexitet, samt tillgängligheten av material och produktionskapacitet. Vanligtvis kan mindre projekt slutföras inom några veckor, medan större och mer komplexa projekt kan ta längre tid.

Vad finns det för fördelar med en fixtur?

En fixtur säkerställer hög precision och repeterbarhet genom att hålla arbetsstycken exakt på plats under tillverkningsprocessen. Dessutom ökar fixturer produktiviteten och säkerheten genom att möjliggöra snabbare och säkrare bearbetning och montering.